Loopgroepen

LoopFit De Bilt is een loopvereniging in de omgeving van De Bilt en Bilthoven.
Hardlopen en wandelen met een groep in de bossen van De Bilt, dat is wat we doen.

Loop je FIT

Bij LoopFit De Bilt willen we mensen in beweging brengen en zo bijdragen aan een gezonde leefstijl. We geloven sterk in de positieve invloed van samen sporten en bewegen in de buitenlucht. Ons lidmaatschap bedraagt slechts € 120,- per jaar.

LoopFit heeft 3 verschillende loopgroepen:

  • Run: voor ervaren hardlopers; afstand per training 7-10 km; tempo’s tussen 7-11 km per uur.
  • Fit: voor hardlopers; afstand per training 5-7 km per uur; tempo’s tussen 6-8 km per uur.
  • WalkFit: voor wandelaars; afstand per training 5-6 km; tempo 5 km per uur.
Lekker sporten in het bos

Iedere training bestaat uit een afwisselende mix van looptraining, interval en duurloop en sluit aan op de verschillende conditieniveaus. Onze gecertificeerde trainers geven ook tips over loopstijl, houding en voorkomen van blessures. Elke week zoeken we weer een mooi plekje op in het Houdringebos en Panbos. Met LoopFit De Bilt leer je het bos goed kennen!

We trainen het hele jaar door op:

  • Woensdag van 19.00 tot 20.30 uur
  • Zaterdag van 08.30 tot 10.00 uur

Je bepaalt zelf hoe vaak je komt, en waar je wel en niet aan meedoet. Natuurlijk wordt je conditie beter als je vaker traint.

Heb je een doel waar je voor traint, zoals een afstand of een bepaald tempo? De trainers van LoopFit helpen jou graag om je persoonlijke doelstelling te realiseren.

Iedereen is welkom

Onze loopgroepen zijn gevarieerd en gemêleerd, met volwassenen van 20 tot eind 60 jaar. Bij ons is iedereen welkom. We zijn een gezellige vereniging, waar mensen zich snel thuis voelen. Onze leden komen uit de hele omgeving: De Bilt, Bilthoven, Groenekan, Maartensdijk en Amersfoort.

De sociale binding is groot, maar meedoen is altijd vrijblijvend. Een paar keer per jaar organiseren we gezamenlijk een paar leuke events, zoals een bbq en speciale clinics. Je kan zelf kiezen hoe vaak je komt, en waar je wel en niet aan meedoet.

Bij LoopFit De Bilt is plezier in het sporten het doel. We dagen elkaar graag uit, en prestaties zijn minder belangrijk.

Clinic Start Running: Loop je FIT

We organiseren regelmatig clinics voor mensen die willen beginnen met hardlopen of een tijd niet meer gelopen hebben. We besteden daarbij aandacht aan een goede warming-up, loophouding, opbouwen van kracht en conditie, en je krijgt persoonlijke looptips. Samen met de groep leer je in 10 weken hardlopen. Dat werkt enorm motiverend en is bovenal gezellig!

Waar lopen we

In de zomerperiode lopen we op zaterdagochtend en woensdagavond in de bossen rond Houdringe, De Pan en Landgoed Beerschoten. We verzamelen bij het clubhuis van IJsclub Het Biltsche Meertje aan de Visserssteeg (achter de rotonde Groenekanseweg / Soestdijkseweg Zuid). Hier is gelegenheid om je persoonlijke eigendommen achter te laten.  Alle loopgroepen vertrekken vanaf hier richting het bos.

In de winterperiode (medio september tot begin zomertijd) is het op woensdagavond te donker in het bos. Met de hardloopgroepen Run en Fit wordt getraind op het verlichte bedrijventerrein Larenstein. Let op: dit gaat in vanaf woensdag 20 september 2023. We verzamelen op de parkeerplaats bij het gebouw van DHL, P.C. Staalweg. Hier is geen kleedgelegenheid. We hebben dan één gecombineerde RunFit groep. Onze trainers zorgen voor een leuke gevarieerde training.
De zaterdagochtend blijft ongewijzigd.

Meer informatie

Zin om een keer vrijblijvend mee te doen? Je bent van harte welkom, het hele jaar door!

Vul je gegevens in op ons contactformulier dan ontvang je van ons bericht.